Supa cu galuste

de deyutzky in Supe, 10 Sep 2015 | 3532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • carne de pui (eu am avut un piept de pui)
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei capia
  • o felie de telina
  • sare dupa gust
  • patrunjel
  • Pentru galuste:
  • aprox.120 g gris
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • un varf de cutit de praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste:

Spalam carnea si o punem la fiert in cca. 3,5-4 l de apa. Adaugam si putina sare si lasam carnea sa fiarba la foc mic pana cand se va forma spuma deasupra. Inlaturam spuma si adaugam legumele intregi sau taiate bucati mari, pe care le-am spalat si curatat inainte. Acoperim oala cu un capac si le lasam sa fiarba.

Intre timp ne ocupam de galuste: intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Intr-un bol batem ouale cu un tel, adaugam apa, uleiul si sarea si amestecam bine. Adaugam grisul in ploaie si amestecam incontinuu pana ajungem la consistenta dorita. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa.Daca vi se pare prea subtire, mai adaugati putin gris. Adaugam la final si praful de copt si amestecam. Lasam compozitia deoparte pentru 10 minute, pentru a se ingrosa putin.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, tragem oala cu apa de pe foc si cu ajutorul unei lingurite, luam din compozitie si scufundam in apa fierbinte(eu m-am ajutat de 2 lingurite pentru a se desprinde mai usor compozitia).

Dupa ce am terminat de facut toate galustele, acoperim oala cu un capac si o dam pe foc mic pentru inca 10 minute, apoi turnam peste galuste o cana cu apa rece. Le mai lasam la fiert pentru aprox. 5 minute, apoi le scoatem pe un platou.

Dupa ce carnea si legumele au fiert, le scoatem pe un platou, apoi strecuram supa.

Dupa ce am strecurat supa, adaugam legumele taiate bucati mari(eu carnea am folosit-o pentru un alt fel de mancare, dar voi o puteti pune inapoi in supa), galustele si sare dupa gust. Deasupra presaram patrunjel verde.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rata cu taitei de casa